De kracht van de harp 

 

De paarden: Boy, Floor en Bas!

Paarden geven ons een unieke kans om
snel tot de kern van onze emoties te komen.
 

 

Boy, een stoere Friese ruin: mijn eerste paard. Hij is in Friesland geboren. Zijn officiële naam is Freark (vader: Jurjen), maar toen ik hem in 2005 kocht had hij de naam Boy gekregen, en dat heb ik zo gelaten. Boy is een gevoelig en zachtaardig paard. Hij kan je heel direct en duidelijk feedback geven. En hij kan mensen echt raken. Boy heeft al vaker mensen die bang zijn voor paarden geholpen om hun angst te overwinnen. Hij voelt mensen heel goed aan. Zo heeft hij ook al zijn kwaliteiten bewezen bij mensen met een verstandelijke beperking. Hij geniet volop van alle aandacht, en dat is wederzijds. Boy is typisch een aardepaard. (volgens de elementen van Eric Laarakker) Superlief en betrouwbaar, gemakkelijk (bomvast), evenwichtig en 1 ding is heel belangrijk en dat is eten...Hij is heel duidelijk in zijn communicatie naar Floor en Bas, maar ook heel beschermend voor hen als een grote broer. Boy heeft me al zoveel mooie lessen geleerd en me tot in mijn ziel geraakt.    

Floor, een shetland merrie: Ze geeft mij zoveel vreugde en liefde. Floor is nieuwsgierig, houdt van knuffelen, 'spelen' met Bas en eten. Ze kan het prima vinden met de andere paarden. Weet ook haar plek in de kudde. Ze neemt initiatieven, maar als Boy ergens niet mee eens is, respecteert ze dat. Floor kan ook heerlijk eigenwijs zijn, maar dit duurt nooit lang. Ze is ook heel leergierig. Floor is een ideale coachpony, ook voor mensen die bang zijn voor paarden. Voor hen is het vaak prettig om met een kleinere pony te beginnen. Floor is ook heel lief voor kinderen.  

En sinds mei 2013 is ons team versterkt met dit dappere, lieve paardje...Hij is gedumpt in het bos, in een weiland van Staatsbosbeheer, en had meteen mijn hart gestolen. En niet alleen dat van mij, maar ook van Boy en Floor. Inmiddels is hij ingeënt, ontwormt, gewassen en gecastreerd. En zijn veel te lange hoeven zijn weer bijgewerkt. Fijn dat dit allemaal achter de rug is nu. En zo knap hoe snel het vertrouwen bij Bas weer gegroeid is...de dierenarts had zelden zo'n braaf hengstje meegemaakt...het genieten kan nu echt beginnen!!!