De kracht van de harp 

 


Reacties van coachees!

Ik was best gestrest en moe, maar ik voel me nu meer ontspannen, rustiger en ik heb meer overzicht. Vind het heel bijzonder dat de paarden zo snel de gevoelige plekken weten te raken en dat ze eigenlijk meteen de emotie en het gevoel bij je blootleggen. Je kunt er niet meer omheen en je komt weer in contact met je ziel. Dus ik ben Boy dankbaar voor deze bijzondere ervaring...Ik vind dat jij als coach ook veel rust uitstraalt en ik voelde me vertrouwd bij jou.

Ik vind het een hele bijzondere ervaring.
Het raakt je, het zet je aan het denken en het maakt je op een hele korte tijd bewust van je eigen gedrag en handelen.

Het is op een veilige manier confronterend.
Een mening loze veilige confrontatie met je blokkade en de dingen die je wilt tegenkomen.

Prettig, iedereen kwam aan het woord, werd geaccepteerd, ruimte voor alle vragen, rustige houding, goede vragen.

De groepssessie heb ik als positief ervaren. Het paard geeft je eerlijke feedback en door middel van samenwerking verliep de eerste opdracht steeds beter.

Mijn ervaring met het coachen is dat ik het een moooie belevenis vond. Ik leerde meer van mezelf kennen. Dat vond ik het mooie aan het geheel in combinatie met de saamhorigheid van het team.

Interessante ervaring. Zeker voor herhaling vatbaar.

Ik vind het heel speciaal hoe de paarden mij spiegelen en inzicht geven in mijzelf en ook door de juiste vragen die Yolanda stelt.


Mijn missie was deze keer om angst te overwinnen en vooral de angst om de mannelijke kracht in mijzelf meer in balans te brengen. Daarom heb ik nu voor Boy gekozen want die vond ik best groot en eng maar ik wilde hieraan werken. Het is heel goed gegaan en ben dan ook trots op mijzelf. De paarden lieten mij zien dat ik niet gehoord en gezien word door te blijven grazen. Maar na een tijd toen ik meer in mijn eigen kracht ging staan ging Boy met mij meelopen, dat was heel mooi om te ervaren. Na de sessie voelde ik mij ook blij, vol energie en voldaan. Ik heb het gevoel een stuk angst voor paarden te hebben overwonnen en dat ik meer vanuit mijn innerlijke kracht naar voren moet treden om ook gehoord en gezien te worden en niet altijd op de achtergrond te blijven.

Het bewust worden van mijn eigen gedrag. Het gevoel ervaren wat het paard me allemaal kan vertellen. Het gevoel hebben dat je mag zijn wie je bent en dat het niet erg is om me af en toe van mijn zwakke kant te laten zien.

Dat het soms goed is om me over te geven aan de situatie van het moment en me niet altijd actief in hoef te zetten voor iets.

Erg fijne, bijzondere ervaring. Ik kreeg erdoor wat meer inzicht in hoe ik met zaken om ga! Heel fijn ook om te merken dat ik niet (meer) bang ben voor paarden. De heel rustige "begeleiding" van Yolanda was ook erg fijn!

Ik ben me bewust geworden van mijn reactie en mijn eigen kunnen. Ik wist niet dat ik een vreemd paard mijn vertrouwen kon geven om samen met mij over een hindernis te lopen na misschien een kwartier samen te zijn geweest. Ik wist niet dat ik door middel van mijn houding iemand dat vertrouwen kon geven.

Ik voelde me helemaal blij na de sessie en je hebt me zeker bewust gemaakt van mijn gedrag en denken. Ik moet niet denken maar gewoon doen, en proberen niet bang te zijn. Echt mijn complimenten voor jou en natuurlijk ook voor je mooie en bijzondere paard Boy

Mooie, ook confronterende ervaring. Dat paarden me vertellen hoezeer ik in m'n hoofd zit.
Stof tot nadenken...tot oefenen. 

Het gaat hard vooruit als je er zelf voor open staat. Dat krijg ik van de paarden terug.
Wat zijn ze duidelijk in hun sigalen! Echt super dit...

Ik voel me een bijzonder persoon en de sessie heeft zeker nog een paar dagen op me doorgewerkt. Het heeft mijn ogen geopend en me een nieuw inzicht gegeven.
Ik heb ervaren dat ik kan zijn wie ik ben en dat ik geaccepteerd word zoals ik ben met mijn sterke en zwakke kanten. Voelde me veilig en begrepen bij jou en boy.
Mijn ochtendhumeur is een stuk beter! Echt waar ongelooflijk!
 
Ik heb geleerd dat ik eerst naar mij zelf moet luisteren om ook door anderen gehoord te worden en dat ik eerst van mij zelf moet houden en mij goed vinden wie ik ben om ook door anderen gezien te worden. Ik voelde mij meer in mijn eigen kracht en was trots dat ik een stuk angst voor Boy heb mogen loslaten.

Ik ben me bewust geworden van het feit dat ik ook mag laten zien wat mijn zwakke kanten zijn en dat ik een uniek persoon ben met mijn eigen sterke en zwakke kanten en dat het niet erg is om je hiervan bewust te zijn.

Het veilige gevoel en het vertrouwde gevoel. Ik had een situatie waarin ik zelf tegen een "hindernis'' aanliep met mijn eigen gedachten en gevoel, ik moest van Yolanda een symbolische hindernis bouwen en daar samen met Boy proberen overheen te lopen. Dit lukte zonder dat ik dat zelf verwacht had wat ik heel bijzonder vond. Het gevoel dat ik mezelf mocht zijn en dat er naar mij geluisterd werd en alle aandacht ook naar mij uitging. Het mooie paard en de mooie rustige omgeving. Yolanda die al haar aandacht aan je richt en gewoon heel open en vriendelijk is. De woorden van Yolanda dat niets fout of goed is en je, je daar echt niet druk om hoeft te maken.

Het mooie van deze vorm van coaching is dat het iedereen wat oplevert. Of je nu heel ervaren bent in zelf ontwikkeling of je staat voor het eerst open om dit te ondergaan... Yolanda's paarden "maken geen onderscheid".

Groepscoaching (3 personen)
- Deze ervaring was voor mij erg leerzaam.
  Floor heeft mij heel goed geholpen. Zo klein ze is zoveel ze geeft.
  Bedankt voor je positiviteit. Tot een volgende keer!
  Ps. Ik zal vaker een stapje terug doen!

- Dit was een zeer bijzondere leuke en leerzame ervaring.
  Ik heb er heel veel aan gehad. De kracht van paard en mens zijn erg speciaal.
  Ik zal zeker nog eens terugkomen. Veel succes met alles!

- Ik ben hier "blanco" naar toegekomen en wist niet wat het me zal brengen. Ik had niet     lang nodig om weer iets van mezelf te ontdekken. Het was een hele bijzondere en           mooie ervaring. Dankjewel hiervoor.

Het was een bijzondere ervaring met Boy in de wei. Hij pikte mij uit en dat was heel erg speciaal en mooi tegelijk. Paarden halen zoveel gevoel naar boven. Paarden hebben me van klein af aan betoverd met hun grote aantrekkingskracht.

Ik vond het leuk met floortje en nu ben ik lekker ontspannen en ik wil nog veel vaker komen en boy was ook heel lief en gelukkig hebben we de telefoon gevonden.
( 8 jaar)

Wij vonden het mooi om te ervaren hoe een paard reageerde op ons en dat communicatie heel belangrijk is samen. (moeder en dochter)

Coachen van 2 vriendinnen:
- Een mooie ervaring hoe simpel eigenlijk bepaalde dingen kunnen zijn. Bedankt.
- Mooie ervaring! Nog nooit zo dichtbij paarden geweest.

 Relatie naar mensen-mezelf = vernieuwend.